KEY fos çıktı

Haftalardır gündemi meşgul eden KEY ödemelerinin çoğunun kuş kadar olduğu, önemli bir kısmına da banka borçları dolayısıyla el konacağı ortaya çıktı.

soL (HABER MERKEZİ) Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar dün Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemeleri hakkında bir basın toplantısı yaptı.

İnsanlarla dalga geçiyorlar
Ödemelerin önemli bir kısmının 0-50 YTL aralığında olduğunu belirten Çağlar, bu aralıkta 3 milyon 8 yüz bin kişiye ödeme yapılacağını kaydetti. Ödemelerin önemli bir kısmının çok cüzi rakamlar olacağını belirten Çağlar "herkes büyük merakla gelecek. Ama geldiğinde, '1 YTL-5 YTL nereden çıktı' diye bakacak. Çünkü insanlar bunun nema gibi büyük rakamlar olduğunu düşünebilir" sözleriyle adeta dalga geçti.

Çağlar ayrıca bankalara borcu olanların KEY ödemelerine haciz konacağını da söyledi.

Böylelikle KEY ödemelerinin anlamsızlığı da bir kez daha ortaya çıkmış oluyor zira konut sahibi olmak için KEY'e muhtaç insanların hemen hepsi aynı zamanda bankalara borçlu durumdalar.

Zenginlere özel muamele

Diğer yandan, KEY ödemeleri ciddi bir eşitsizlik içeriyor. En küçük ödeme dilimi olan 0-50 YTL diliminden sonra en büyük hak sahibi sayısı, en yüksek dilim olan 1000 YTL ve üzeri diliminde bulunuyor.

Ayrıca bu dilim içerisinde olanlara özel fırsatlar da sunuluyor. Çağlar, Ziraat Bankasının 1000 YTL ve üzerinde alacağı olanlar için komisyon ücreti ve faiz oranında avantaj sağlayarak, alacağının 10 katına kadar kredi verilmesine yönelik çalışmaları olduğunu belirtti. "1.000 YTL üzerinde alanlara böyle bir kredi ürünü geliştirelim diye düşündük" şeklinde konuşan Çağlar, Ziraat Bankası'nın tarımdan sonra bu konuda da zengine hizmette kusur etmemeyi hedeflediğini göstermiş oldu.