Kapitalizmin çelişkilerine dikkat çekti

soL (DIŞ HABERLER) Fidel Castro kaleme aldığı son makalesini de gelişmiş kapitalizmin kriz ortamındaki çelişkilerine ayırdı. Çeşitli haber ajanslarından alıntılar yapan Fidel, ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü'nün etanolden elde edilen akaryakıt oranının gelecekte yüzde 15'e ulaşmasına ilişkin desteğine dikkat çekti. Fidel, makalesinde, ABD'de etanolün insanlığın gelişimi için son derece önemli bir yere sahip olan buğdaydan üretildiğini hatırlattı.

Fidel'in uluslararası haber ajanslarından alıntı yaptığı ilk başlık krizin Latin Amerika'nın büyümesi üzerindeki etkisine ilişkindi. Fidel'in alıntı yaptığı haberde Reuters, Latin Amerika'nın bu yıl çok daha düüşük bir büyüme oranına sahip olacağı ve alt kıta ülkelerinden bazılarının durgunluk yaşayacağı tahminine yer veriyor.

Fidel'in altıntı yaptığı bir diğer başlık uyuşturucu madde üretimine ilişkin. İngiliz Guardian gazetesinin bir haberine yer veren Fidel, uyuşturucu ticareti nedeniyle geçtiğimiz yıl sadece Meksika'da 6 bin kişinin yaşamını yitirdiği ve bu alanda yaşanan şiddetin kuzeye, ABD'ye doğru ilerlediği bilgisine yer verdi.