İstanbul’un iki yakasında da elektriği MMEKA dağıtacak

İstanbul Avrupa yakasının elektrik dağıtım ihalesini daha önce kazanan Kazancı-Karamehmet ortaklığı MMEKA, Anadolu yakasının ihalesini de aldı.

Kazancı Holding yönetiminden ayrılan Mehmet Kazancı ve Çukurova grubunun patronu Mehmet Emin Karamehmet tarafından kurulan ve daha önce İstanbul Avrupa Yakası’nı kapsayan Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş özelleştirme ihalesini kazanan MMEKA, İstanbul Anadalu Yakası Elektrik Dağıtım ihalesini de kazandı.

TEDAŞ'ta kalan son üç dağıtım şirketinden biri olan İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım (AYEDAŞ) ihalesi yapıldı. İhaleyi İstanbul'un Avrupa Yakası'nı kapsayan Boğaziçi Elektrik ihalesini 3 milyar dolara alan MMEKA AYEDAŞ'ta da mutlu sona ulaştı. MMEKA 1 milyar 813 milyon dolarlık teklifle ihaleyi kazandı.

AYEDAŞ, İstanbul Anadolu Yakası'nda faaliyet gösteriyor. Söz konusu elektrik dağıtım şirketinin abone sayısı 2 milyon 242 bin 189, elektrik tüketim miktarı 8 milyon 582 bin 325 megavat, kayıp kaçak oranı yüzde 7,5 civarında ve Türkiye dağıtım payı ise yüzde 6.3 düzeyinde. Söz konusu bölge 26 yıllığına özelleştirilecek.

İki özelleştirme daha

İstanbul Anadolu Yakası'nın ardından bugün Akdeniz ve Toroslar Elektrik de özelleştirilecek.

(soL - Haber Merkezi)