İskenderun'a gemi söküm tersanesi

Özelleştirme kapsamında olan İskenderun Limanı'na üç tersane yapılması ve bu tersanelerin gemi söküm faaliyetlerini de kapsaması hedefleniyor.

soL (HABER MERKEZİ) AKP Hatay Milletvekili Orhan Karasayar tarafından yapılan bir açıklamada, özelleştirme kapsamında olan İskenderun Limanı'na üç tersane yapılması hedeflendiği belirtildi. Karasayar açıklamasında, bu tersanelerin faaliyet kapsamında, tersaneciliğin işçi sağlığı için en tehlikeli aşaması olan gemi sökümünün de bulunacağını belirtti.

AKP iktidarı döneminde, yüzü aşkın işçinin can verdiği tersanecilik sektöründe "ciddi başarılar elde edildiğini" söyleyecek kadar pervasızlaşan Karasayar, ayrıca hükümetin özelleştirme kapsamında olan İskenderun limanı için bir yatırım planı olmadığını, tersane tekliflerinin özel sektörden geldiğini dile getirdi. Limandaki vinçlerin kullanılmaz durumda olduğuna dikkat çeken Karasayar, bu vinçlerin kullanılır hale getirilmesi yerine, limana vinç hizmeti satın alınacağını söyledi.

Açıklamayı Türk-İş'e bağlı Liman-İş Sendikası'nın İskenderun şubesini ziyaret ettiği sırada yapan Karasayar'a sendikadan hiç bir tepki gelmemesi dikkat çekti. Liman-İş Sendikası Şube Başkanı Ethem Uslu, yalnızca limandaki makinelerin çoğunun ömrünü doldurduğunu söylemekle yetindi. Böylece, tersanelerdeki işçi ölümleri konusunda Türk-İş'e bağlı bir başka sendika olan Dok Gemi-İş'in takındığı işbirlikçi tutum Liman-İş tarafından da paylaşılmış oldu.