İngiltere’de 2 milyon işsiz

İngiltere'de ekonomik durgunluk Başbakan Brown'a zor günler yaşatırken, işsiz sayısının 2 milyona ulaşacağı bildiriliyor.

soL (HABER MERKEZİ) İngiltere'deki ekonomik durgunluk Başbakanlık görevini yürüten Gordon Brown'a karşı isyanı da beraberinde getirdi. İktidardaki İşçi Partisi'nde parti başkanlığı ve Başbakanlık görevini yürüten Gordon Brown'a karşı ayaklanma çağrıları yoğunlaştı. Yeni bir lider seçilmesini isteyen partinin Avam Kamarası'ndaki başkanvekili yardımcılarından Siobhain McDonagh'ın isyan başlattığı gerekçesiyle bu görevden alındığı bildiriliyor. Bununla birlikte, Brown'a karşı olan kesim kampanyasına devam ediyor. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan İşçi Partisinin yıllık kongresinde, Brown muhalifleri yeni başkan arayışını dillendirecekler. Parti tüzüğüne göre kongrenin başkanlık seçimini içermesi için, en az 70 milletvekilinin başkanın değişmesini istediğini açıkça bildirmesi gerekiyor.

İşsizler ordusu büyüyor
Brown'a zor günler yaşatan ekonomik durgunluğun, İngiltere'de önümüzdeki iki yıl boyunca yarım milyonu aşkın kişinin işini kaybetmesine neden olacağı, işsiz sayısının 2 milyona ulaşacağı bildirildi.

Ağustos ayı itibariyle İngiltere'de işsiz kalan ve devlet yardımlarına başvuranların sayısındaki artış dikkat çekiyor.

ABD'de kredi krizinin ortaya çıkmasından bu yana Londra'nın finans merkezi City'de pek çok firmanın çalışanlarını işten çıkardığı bildiriliyor. Lehman Brothers'ın iflası durumunda, Londra'daki 5 bine yakın çalışanını işten çıkartmaya hazırlandığı açıklandı.

Otomobil üreticilerinin de üretimlerini düşürdüğü ya da fabrikalarını daha düşük maliyetle üretim yapacakları ülkelere kaydırdıkları belirtiliyor.

İngiltere'deki iş gücünün yüzde 25'ini oluşturan 7 milyona yakın çalışanının ticari işletmeler ve hizmet sektöründe çalışıyor. Öncelikle bu alanda başlayan daralma işsiz sayısını artırırken, hükümetin ne tür önlemler alacağı merakla bekleniyor.