HSBC'de bin kişinin işine son

İngiltere'nin en büyük bankalarından biri HSBC, dünya çapında 1,100 kişinin işine son vereceğini açıkladı. İşten çıkarılacak olanların yarısı İngiltere'deki yatırım bankacılığı bölümünden olacak. Bankanın Asya ülkelerindeki şubeleri de bu süreçten olumsuz etkileniyor.

soL(HABER MERKEZİ) İngiliz bankacılık devi HSBC, dünya çapında 1,100 çalışanının işine son vereceğini duyurdu. HSBC sözcüsü Gareth Hewett, yaptığı açıklamada, yarısı İngiltere'deki yatırım bankacılığı bölümünden olmak üzere küresel bankacılık ve piyasa operasyonlarında görevli 1,100 kişinin işten çıkarılacağını söyledi.

Hewett, ''Bu kararı, mevcut piyasa koşulları, ekonomik durum ve 2009 yılına ihtiyatlı bakışımız nedeniyle aldık'' dedi.

Avrupa'nın yanı sıra Asya ve Amerika kıtasında da faaliyet gösteren HSBC'nin işten çıkarma kararından etkilenecekler arasında Hong Kong'da çalışan 100 kişi de bulunuyor. HSBC'nin Hong Kong ve Çin'deki yöneticisi Peter Wong, başka işten çıkarmalar olması olasılığını gözardı etmediklerini belirterek, ''Sanırım mali sektörde bu tür kararlar alınmaya devam edecek'' dedi.

Dünya çapında 335 bin kişiyi istihdam eden HSBC, geçen ay yılın ilk yarısında karının yüzde 28 düşerek 10,2 milyar dolar olduğunu, ABD'deki şüpheli alacakları nedeniyle 14 milyar dolar zarar ettiğini açıklamıştı.

İngiltere'de yatırım bankacılığı yapan kurumların da önümüzdeki günlerde krizden daha fazla etkilenmesi bekleniyor.