Fitch Türkiye notunu açıkladı

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu değiştirmedi. Kısa bir süre içinde gelmesi beklenen diğer derecelendirme kuruluşları raporlarında da artırım öngörülmüyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kredi derecelendirme kuruluşlarıyla polemiğini sürdürmekte ısrar ederken, söz konusu kuruluşların Türkiye ekonomisine ilişkin son raporları da açıklanmaya başlıyor. Beklenilen raporlardan ilkini yayınlayan New York ve Londra merkezli uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye için "durağan" ifadesini kullanmayı sürdürürken, "BBB-" seviyesindeki kredi notunda da değişikliğe gitmediğini açıkladı.

Fitch'den bir süre sonra diğer kredi derecelendirme şirketi Moody's'in de Türkiye'nin notuna ilişkin açıklama yapması bekleniyor. Türkiye'nin notunu "Ba3" ve görünümünü "negatif" olarak derecelendiren Moody's'in ise notu yatırım yapılabilir düzeyinin altına çekebileceği de öngörülüyor. Dünyanın en büyük kredi derecelendirme şirketi olduğu söylenen Standard and Poor's da Türkiye'yi "BB+" not ve "negatif" görünümle "yatırım yapılabilir düzeyin altında" derecelendirmişti. Standard and Poor's raporundan da not artırımı beklenmiyor.