Enerji sektörüne Dubai sermayesi

Beyaz Enerji operasyonunun yapılmasına sebep olan Elimsan Şirketler Grubu'nun önemli oranda hissesi, Dubai Emiri Muhammed al-Maktum'un yeğeni satın aldı. Maktum İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığı gayri menkül yatırımları ile gündeme gelmişti.

soL (KOCAELİ) Dönemin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer'in de aralarında bulunduğu çok sayıda sanığı yargı önüne çıkaran Beyaz Enerji Operasyonu'nun düğmesine basan yapı olarak anılan Elimsan Şirketler Grubu'nun önemli orandaki hissesi, Dubai Emiri Şeyh Muhammed al-Maktum'un yeğeni tarafından satın aldı.

Ekonomik krizi aşmak için
Elimsan Şirketler Grubu'nun, yaşadığı ekonomik krizi, önemli oranda hisse satımıyla gidermeye yöneldiği görülüyor. Şirket, ''Türkiye'nin teknolojik gücü'' sloganıyla yüksek gerilim için ayırıcılar, parafudr, akım transformatörleri ve gerilim transformatörleri gibi araçlar üretiyor.

Muzaffer Avcı'nın yönetim kurulu başkanı olduğu şirketler grubunun hisselerini yaklaşık yüz milyon dolar olduğu ileri sürülen sermaye transferiyle satın aldığı öne sürülen Dubai Emiri'nin yeğeninin, sektöre yeni yatırımlar yapacağı da bildiriliyor. Grupta yeniden yapılanmaya giden Dubai sermayesi, işçilere birikmiş olan 3-4'er aylık ücretlerini ödedi. İşçilere, çalıştıkları süre için yemek ücreti ödenmesi de prensip olarak kabul edildi.

Dubai sermayesi daha önce İstanbul' a inşası yapılacak gayri menkuller ve ikiz kulelerle gündeme gelmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak projelere imza atan Muahmmed al- Maktum AKP hükümeti tarafından teşvik edilen Körfez sermayesinin temsilcilerinden biri.