Emeğe saldırıya DB kredisi

Dünya Bankası Türkiye’ye “kamu sektörü reformuna yönelik” 255,4 milyon avro tutarında kredi sağladı. Bu kredi ağırlıklı olarak sosyal güvenlik reformu için kullanılacak.

soL (HABER MERKEZİ) Dünya Bankası (DB) tarafından Türkiye'ye, kamu sektörünün yeniden yapılandırılmasına yönelik refromlarda kullanılması amacıyla 255,4 milyon avro (yaklaşık 400 milyon dolar) tutarında kredi açıldı. Kredinin ağırlıklı olarak sosyal güvenlik reformunun finansmanında kullanılacağı belirtiliyor.

Bahis konusu meblağ, Banka ile yapılan "Programlı Kamu Sektörü Gelişim Politikası Kredisi" anlaşmasının ikinci ayağını oluşturuyor. Anlaşmanın ilk kredisi 7 Temmuz 2006 tarihinde verilmişti.

Banka, geçişte de Türkiye'ye tarımsal reform, yapısal uyum, dış ticaretin yeniden yapılandırılması gibi uluslararası kapitalizm açısından önem arz eden konularda kredi sağlamıştı.

Banka'nın resmi internet sitesinde Türkiye'nin Avrupa ve Orta Asya bölgesinde Banka'ya en borçlu ülke olduğu ve geçtiğimiz dört yıl boyunca Banka'dan toplam 6 milyar dolar ile en çok borç alan ilk üç ülke içerisinde olduğu belirtiliyor.