Danimarkalı büyük sevaba girdi!

Batman'da açılan Hollanda ortaklı alçı fabrikasının açılış töreninde konuşan Bakan Zafer Çağlayan, Güneydoğu'da yatırım yapmanın ibadet yapmak kadar kutsal olduğunu söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) AKP'nin GAP eylem planını açıklamasının ardından bölgeye yönelik yatırımları artırma çabası sürüyor. Danimarka ortaklı Tekno-Gips alçı fabrikasının açılış törenine katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Güneydoğu'da yatırım yapmanın ibadet yapmak kadar kutsal olduğunu söylerken, sanayicileri bölgeye yatırım yapmaya çağırdı.

GAP toplantısından sonra Batman'a büyük miktarda kaynak aktarılacağını vaadeden Çağlayan, AKP'nin bölgelerarası kalkınmışlık düzeyi farklarını ortadan kaldıracağını da iddia etti.

Ayrıca Batman Ticaret Odası'nda düzenlenen bir toplantıya katılan Çağlayan, toplantıya katılan patronlara "ben de sizdenim" diye seslenerek, sanayi kuruluşlarının envanterini çıkartıyor olduklarını duyurdu. Çağlayan, Türkiye'de 275 bin sanayi işletmesinin bulunduğunu, bunlardan en fazla 75 bininin Sanayi Bakanlığı'nda kaydı olduğunu ifade etti.