Çılgın Türkler Papua Yeni Gine’ye!

Konuk Ticaret Bakanı, "çok güzel gemi yapıyorsunuz bize de tersane kurun" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) bu yıl ikincisini düzenlediği Türkiye Asya-Pasifik Dış Ticaret Köprüsü programına katılmak üzere Türkiye'de bulunan Papua Yeni Gine Ticaret Bakanı Gabriel Kapris sürekli ölümlerle gündeme gelen sektörün kara sicilini önemsemeksizin "Türkiye'nin gemi yapımında çok usta olduğunu biliyorum. Türk iş adamlarını ülkemize tersane kurmaya davet ediyorum" dedi.

Türkiye'de Tuzla tersanelerindeki ölümler tartışılırken Türkiye'yi yakından takip ettiğini söyleyen Kapris, Türkiye'nin özellikle gemicilik alanında başarılı bulduğunu tekrarlarken "Papua Yeni Gine'nin Türkiye'nin yarısı kadar toprağı bulunmasına rağmen nüfusu 6.5 milyon, her alanda Türkiye ile ticari ilişkilerin geliştirilmesine hazırız" dedi.

Başbakan Erdoğan tersanelerle ilgili dün yaptığı açıklamada "ölümler normal, Türkiye'nin gemi sektöründeki hızlı gelişimi ile ilgili" açıklamasında bulunmuştu. Erdoğan'ın bu açıklaması sektörel gelişim söz konusu olduğunda patronların ve onların temsilcilerinin iş kazalarını, işçilerin ölümünü gündeme almadıklarını gösterirken, Kapris'den gelen açıklama bu görüşü destekler nitelikte.

"Organik kahvemiz, kakaomuz var
Singapur'a değil bize gelin"
Türkiye ile iş ilişkileri kurmak amaçlı ülkeye ziyarette bulunan Kapris "Papua Yeni Gine'nin ciddi potansiyelleri var. Pasifik'teki büyük ekonomik güçler arasına girebilecek konumda bulunuyoruz. Zirai olarak dünyadaki organik kahve ve kakao üretiminde önemli ülkelerden biriyiz" dedikten sonra "ülkemin dağları denizleri de çok güzel, Türkler Singapur'a değil Papua Yeni Gine'ye" gelsin diyerek pazarlama görevlerini de yerine getirmiş oldu.