Cemaat'in bankası Bank Asya'dan operasyon vurgunu iddiası

Kamuoyunda 'Cemaat'in bankası' olarak bilinen Bank Asya'ya yolsuzluk ve rüşvet operasyonunundan önce haber verildiği, tüm mevduatını dolara yatıran bankanın bu yolla 2 milyar dolar kazanç elde ettiği iddia ediliyor.

son.tv sitesinde yer alan habere göre, 17 Aralık'ta başlayan rüşvet ve yolsuzluk soruşturması başlamadan önce Bank Asya yetkililerinin operasyondan haberdar oldukları ve bankanın tüm mevduatını dövize yatırdığı öne sürüldü. Bankanın 2 milyar dolarlık kazanç elde ettiği iddia ediliyor.

'Bank Asya piyasadan dolar topladı'
İddiaya göre 17 Aralık'ta başlayan operasyonlar öncesi, Bank Asya Genel Müdürlüğü yetkililerine bilgi verildi. Bank Asya'nın ise mevduatında bulunan bütün sermayesini dövize bağladığı piyasadan yüklü şekilde döviz topladı. Operasyon başladığında, bakanların istifası, savcıların her açıklaması dövize büyük derecede etki etti. Söz konusu bankanın bu krizde 2 milyar dolar kazanç elde ettiği öne sürüldü.

'Cemaat Bank Asya'ya haber verdi' iddiası!
17 Aralık yolsuzluk operasyonundan önce "Cemaat'in Emniyet İmamı" olduğu öne sürülen Osman Hilmi Özdil'in Ümraniye'de bulunan Bank Asya yerleşkesinde bankanın Genel Müdürü Ahmet Beyaz ile görüştüğü de ileri sürülüyor.

Öte yandan bütün bu gelişmelerden sonra Maliye Bakanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), MASAK, SPK, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın konu ile ilgili inceleme başlattığı da elde edilen bilgiler arasında yer alıyor.