Bir zamanlar Tariş’ti

Türkiye'nin en büyük ürün kooperatiflerinden olan Tariş'in holdingleşme süreci tamamlanıyor. Kooperatife bağlı tüm birimlerin kâr amaçlı birer özel şirkete dönüştürüldüğü süreç, Tariş'e ait gayrimenkullerin "değerlendirilmesi"ne yönelik hamlelerle sürdürülüyor.

soL (HABER MERKEZİ) Geçmişte bitkisel yağ, zeytin ve pamuk alanındaki en önemli kooperatiflerden biri olan Tariş, artık yalnızca kendi kârını düşünen bir şirketler grubuna dönüştürüldü. İzmir Hilton Oteli'nde düzenlenen bir basın toplantısında, Tariş'in, elinde bulunan gayrimenkulleri de rant amaçlı kullanacağı açıklandı.

Tariş Pamuk Birliği Başkanı Basri Özçoban, basın toplantısında "kooperatife bağlı şirketleri holdingleştirme çalışması başlattıklarını, iplik fabrikasının anonim şirket yapısına kavuşturulduğunu, yağ fabrikasının da aynı yapıya kavuşturulması için yapılan çalışmaların son aşamaya geldiğini" söyledi. Özçoban ayrıca, Tariş'in elinde bulunan gayrimenkullerin de "değerlendirilmesi için projeler hazırlandığını" ifade etti.

Yağ kombinasını yıkıp alışveriş merkezi yapacaklar
İzmir'in gözde semtlerinden Alsancak'ta bulunan, üzerinde pamuk yağı kombinasının kurulu olduğu arazi için bir kılavuz proje hazırladıklarını açıklayan Özçoban, kombinanın yıkılacağını ve yerine 32 katlık iş merkezi, 24 katlık rezidans, 4 katlı kültür merkezi ve 2 katlı alışveriş merkezi yapılacağını söyledi.
Daha önce araziyi satın almak için çeşitli grupların Tariş'e teklif verdiklerini dile getiren Özçoban, Tariş'in buna sıcak bakmadığını ve araziyi elden çıkartmak yerine, projeyi ortak yürütecek yatırımcı arayacaklarını söyledi. Bu doğrultuda Tariş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Şirketi'nin yetkili olduğunu belirterek, projenin 250 milyon YTL'ye mal olmasını öngördüklerini dile getirdi.

Toplantıda, birlik bünyesindeki Çiğli İplik Fabrikası arsasıyla ilgili projeler hazırlandığı, Aydın Tekstil arazisi üzerinde bir fuar alanı yapılmasının planlandığı da bildirildi.