Bir sarsıntı da J.P. Morgan'da

Wall Street'in en büyük bankalarından JPMorgan Chase, 1,5 milyar dolar tutarında aktif sileceğini açıkladı.

soL (HABER MERKEZİ) ABD'de sürmekte olan mortgage(emlak) krizinde bir sarsıntı da Wall Street'in en büyük bankalarından J.P.Morgan Chase'de yaşanıyor. Banka, yatırım bankacılığı alanındaki kuruluşunun aktiflerinde 1,5 milyar dolarlık değer kaybı yaşandığını duyurdu.

J.P.Morgan'ın portföyünde yaklaşık 1,9 milyar dolar tutarında riskli mortgage kredisi, 11,6 milyar dolar tutarında mortgage kredileri üzerinden ihraç edilmiş kıymetli kağıt ve 19,5 milyar dolar tutarında "Alt-A" tipi mortgage bulunuyor. "Alt-A" terimi, kredibilitesi yüksek ancak kazancına dair net bilgiler bulunmayan kişilere verilen borçları tanımlamakta kullanılıyor.

J.P.Morgan şu ana kadar mortgage krizinden en az etkilenen banka olarak öne çıkıyordu. Hatta geçtiğimiz mart ayında Bear Stearns battığına FED kurtarıcı olarak J.P.Morgan'ı seçmiş ve Bear Stearns'i devralması için kredi açmıştı.

J.P.Morgan mortgage krizinin başlamasından bu yana, temmuz sonu itibariyle Bear Sterans'e ait olan aktifler hariç olmak üzere 6 milyar dolarlık aktif silmişti. Bu, yaşanan kriz ortamında bir başarı olarak görülüyordu.