Bak MNG geliyor...

MNG Kargo Genel Müdürü Aslan Kut, devlet postanelerinin ortadan kaldırılması ve posta hizmetinin özel sektöre devredilmesi gerektiğini ileri sürdü.

soL (HABER MERKEZİ) MNG Kargo Genel Müdürü Aslan Kut, yaptığı açıklamalarla, MNG'nin devlet tarafından sağlanan posta hizmetine göz diktiğini gösterdi. Devletin posta taşımacılığı tekelinden vazgeçmesi ve posta hizmetini özel sektöre devretmesi gerektiğini ileri süren Kut, devletin bu alanda yalnızca denetleyici rol üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Kut, iddialarına dayanak olarak, AB üyesi ülkelerde postacılık sektörünün özelleştiriliyor olmasını gösterdi. Almanya, İtalya ve Hollanda'dan örnekler veren Kut, postacılığın halen kamusal bir hizmet olduğu ve özelleştirilmesine karşı önemli mücadeleler verilen Fransa, Belçika ve Lüksemburg örneklerini ise göz ardı etmeyi seçti.

Kut, ayrıca, internet ve telefon haberleşmesinin zaten özelleştiğine işaret ederek, postacılığın devlet tekelinde olmasının artık anlamsız olduğunu söyledi. İsteyen herkesin posta acentesi kurabileceği bir sisteme ihtiyaç duyulduğunu iddia eden Kut'a göre, böylelikle, bugün yaklaşık 50 bin kişinin istihdam edildiği postacılık sektöründe 200 bin kişinin istihdam edilebilecek.

Ne var ki, 70 milyonluk Türkiye'de 200 bin postacı olması durumunda, her 350 kişiye bir postacı düşüyor. 350 kişinin postacılığını yapan birinin geçimini nasıl sağlayacağı sorusunun yanıtı MNG'de doğal olarak yok.