Babacan cari açığı nükleer santral ile azaltacak!

Babacan, hızla büyüyen Türkiye ekonomisinde cari açığı azaltmak için nükleer santralin mutlaka gerekli olduğunu iddia etti.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Japon Nikkei Gazetesi’ne verdiği mülakatta, nükleer santral inşaat projesine yönelik müzakerelerle ilgili olarak bu yıl içinde projeyi kazanan şirketi açıklayacaklarını belirtti.

Milliyet gazetesinin haberine göre, 2023 yılına kadar 3 nükleer santral inşa etmeyi planladığını bildiren Babacan, “Akdeniz kıyısında 1. santral projesini Rusya aldı. Karadeniz kıyısındaki 2. santral için Japonya,Çin, Güney Kore ve Kanada’dan oluşan 4 ülke projeyi almak için yarış halinde” şeklinde konuştu. Nükleer Santral Projesi’nde son durumla ilgili soruya Babacan, şu yanıtı verdi:

“Yıl içinde santrali yapacak tarafı seçeceğiz. Türkiye ekonomisi hızla büyüyor ve buna paralel olarak enerji talebimiz de artıyor. Cari açığı azaltmak için nükleer santrale mutlaka ihtiyacımız var. Türkiye’nin daha fazla bekleyecek zamanı yok.

2012 yıl sonu müzakerelerde son tarih. Japonya’nın nükleer santral teknolojisine yönelik olumlu değerlendirmemiz değişmeyecek. Şu an üzerinde konuştuğumuz 2. Nükleer santral ve bunun da son santral olmayacağını vurgulamak isterim.”