"3 bin YTL verip, 20 bin YTL geri istediler"

Sakarya esnafının deprem sonrası aldığı 3 bin YTL afet kredisi, 20 bin YTL olarak geri isteniyor. Ödeyemeyen esnafın kapısına icra dayanıyor.

soL (HABER MERKEZİ) Deprem sonrasında Dünya Bankası'ndan sağlanan hibe kredisi ile esnafa verilen 3 bin YTL afet kredisi, 20 bin YTL olarak geri istenince esnaf zor durumda kaldı. Sakarya genelinde Halk Bankası'ndan aldığı krediyi ödeyemeyen 3.500 dolayındaki küçük esnaf endişe içinde icranın kapılarına dayanacağı günü bekliyor.

AKP Milletvekili: Gelirseniz çözeriz
Toplam geri ödemeleri gereken ana paranın 6.5 milyon YTL olması üzerine esnaflar yeni bir ödeme planı yapılmasını beklerken, AKP Sakarya Milletvekili Erol Arslan esnaf temsilcilerinin "kendilerine gelmesi halinde" Halk Bankası Genel Müdürlüğü'ne giderek, soruna çözüm arayacakları sözünü verdi. Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ise, konun kendileri ile değil krediyi veren hazine müsteşarlığı ile ilgili olduğunu belirterek, "Mağdur esnaf arkadaşlar, bize geldiklerinde kendilerine çay kahve ikram eder, ağırlarız. Ama sorunlarının çözüm yeri Halk Bankası değildir, Hazine Müsteşarlığı'dır" dedi.