Yunan işçilerden hükümete devrimci yanıt

Yunanistan'da Devlet Elektrik Teşkilatı işçileri, ek vergilerin elektrik faturasına yansıtılmasını protesto etmek amacıyla kuruma borcu olan Sağlık Bakanlığı'nın elektriğini kesti. İşçiler, faturalar ödenmediğinde halkın elektriğini kesmeyeceklerini söylediler.

Yunanistan'da ekonomik krizin faturasını halka yıkmak amacıyla kararlaştırılan ek vergilerin faturalara yansıtılması ve bu yolla halkın vergileri ödemek ya da elektrik, su ve doğalgaz gibi gereksinimlerini karşılayamama durumunda bırakılmasına elektrik işçilerinden çok anlamlı bir tepki geldi. Devlet Elektrik Teşkilatı (GENOP-DEH) işçileri, kuruma yaklaşık 3.8 milyon dolar borcu bulunan Sağlık Bakanlığı'nın elektriklerini kesti.

Bugün yapılan elektrik kesme işleminde işçiler Sağlık Bakanlığı'nın elektriğini 4 saatliğine keserken, borçlu olan diğer bakanlıkların da elektriklerini keseceklerini söylediler.

Elektrik işçilerinin örgütlü olduğu sendikanın başkanı Nikos Fotopulos 141 milyon euro elektrik borcu bulunan devletin, işsizlerin ve yoksulların elektriklerinin kesilmesini istemesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

İşçiler, ek vergilerin yansıtıldığı faturaları ödemeyen vatandaşların elektriklerini kesmeyeceklerini de ilan ettiler.