Yardımcısı Chavez'in sağlık durumu ile ilgili konuştu

Chavez’in sağlık durumu ile ilgili açıklamalarda bulunan yardımcısı Nicolas Maduro, “fiziksel ve zihinsel gücü sayesinde” Venezuela Devlet Başkanı’nın hastalığı ile mücadele ettiğini söyledi.

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'i tedavi gördüğü Küba'da ziyaret eden yardımcısı Nicolas Maduro, Chavez’in sağlık durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yaptıkları görüşmede, sağlık durumu konusunda halkın bilgilendirilmesi için Devlet Başkanı’nın “kesin talimat” verdiğini belirten Maduro, Chavez’in Venezuelalı ailelere ve özellikle çocuklara yeni yıl için sıcak bir kutlama mesajı gönderdiğini söyledi.

Maduro, Chavez’in sağlık durumu ile ilgili yaptığı açıklamada, 19 gün önce geçirdiği başarılı ameliyatın ardından solunum yolu enfeksiyonu sonucunda bazı komplikasyonların oluştuğunu ifade ederken, Chavez’in “fiziksel ve zihinsel gücü sayesinde bu güç durumla mücadele ettiğini” kaydetti. Chavez’in sağlık durumunun hassasiyetini koruduğunu ifade eden Maduro, tedavi sürecinin risksiz olmadığını söyledi.

Öte yandan geçtiğimiz ekim ayında yeniden Venezuela başkanı olarak seçilen Chavez’in, normal şartlarda 10 Ocak’a kadar yemin etmesi gerekiyor. Chavez karşıtları ise bu durumu fırsat bilerek, Venezuela Devlet Başkanı’nın yemin edememesi durumunda seçimlerin yenilenmesi gerektiğini söylüyor.

(soL- Dış Haberler)