Yandaş medyanın canlı yayına çıkardığı ÖSO'cu bir numaralı hırsız!

Kanal 24'ün canlı yayına çıkardığı ve "çatışma bölgesinden geldiğini" ileri sürdüğü Abdülkadir Salih, Ras el-Ayn halkının ekmeğini ve buğdayını çalan yağmacı Tevhid Sancağı Tugayı'nın lideri!

Bugün soL'da yer verilen bir haberde, yandaş Kanal 24'ün canlı yayına çıkardığı Abdülkadir Salih isimli ÖSO komutanı Türkiye ve NATO'dan silah isteğini tekrarlayıp AKP hükümetine teşekkür ederken görülüyordu.

Abdülkadir Salih, Ras el-Ayn'da (Serêkaniyê) yaşanan yağma ve hırsızlık faaliyetlerinin birinci dereceden sorumlusu Tevhid Sancağı Tugayı'nın lideri olarak biliniyor. soL Gazetesi'nin de birkaç hafta önce "Özgür Ekmek Hırsızları" manşetiyle gündeme getirdiği bu çetenin, Suriye halkının buğday ve ekmeğini çalarak Antakya'da fahiş fiyata satmaya çalıştığı belgelenmişti.


Tevhid Sancağı Tugayı militanları buğday yağmalarken görüntülenmişti (Fotoğraf: Reuters)

Aynı tugayın, Halep'teki değirmenleri ve depoları da yağmaladığı belirtilirken, Halep'te öldürülen Tevhid Tugayı lideri Ebu Fırat'ın, Tevhid Sancağı Tugayı tarafından "yağmanın paylaşımında anlaşılamadığı" gerekçesiyle öldürüldüğü iddiaları ortaya atılmıştı.

Emevi Camii'ne ve Alevileri saldıranların da 'komutanı'
Tevhid Sancağı Tugayı'nın ismi, daha önce de Halep'teki tarihi Emevi Camii'ne ve Tarihi Çarşı'ya saldırıya karışmıştı. Halep Valisi Vahid Akkad, camiye saldıran bu çetenin aynı zamanda çarşıda yağmacılık faaliyetine başladığı, bunu gizlemek için gelişigüzel ateş açtıklarını söylemişti.

Kurban Bayramı'ndan önce Halep'te, daha sonra da Serêkaniyê'de Kürtlere saldıranlar arasında da aynı Tevhid Sancağı yer alıyordu. Bu çetenin bir başka vukuatı da, kendisine bağlı Türkmen tugaylarının Alevi köylerine saldırısıydı.

Kanal 24'ün "bölgeden" geldiğini iddia ettiği Salih'in de, aslında buğday yağmacılığını Antep'e taşıdığı, dahası burada "oto galericilik" işine başladığı da iddia ediliyor.

Tevhid Sancağı Tugayı, Türkiye ile arası en iyi çete olarak görülüyor.

(soL - Haber Merkezi)