Washington'dan ültimatom haberine yalanlama

İngiliz Financial Times gazetesinde dün yer alan "Obama Erdoğan'ı İsrail ve İran konusunda uyardı" haberine Beyaz Saray'dan yalanlama geldi. Açıklamada Türkiye ile bu konuların görüşüldüğü ancak ültimatom verilmediği belirtildi.

Beyaz Saray sözcü yardımcısı Bill Burton, İngiliz gazetesindeki çıkan ültimatom haberlerini yalanladı.

Burton, Obama’nın kendisini Milwaukee’ye götüren uçakta Başbakan Erdoğan ile 10 gün kadar önce konuştuklarını ve iki liderin İran, Mavi Marmara baskını ve buna bağlı diğer konuları ele aldıklarını söyledi ve "Türklerle bir diyalog mevcuttur ancak bu türden bir ültimatom verilmemiştir" ifadesini kullandı.

Londra’dan yayımlanan ekonomi gazetesi Financial Times, Obama’nın, Haziran ayında Kanada’nın Toronto kentindeki G-20 Zirvesi sırasında görüştüğü Başbakan Erdoğan’ı, Türkiye’nin İsrail ve İran’a karşı farklı tavrından dolayı uyardığını yazmıştı.

Gazetede "Amerika Birleşik Devletleri, silah anlaşması konusunda Türkiye’ye ültimatom veriyor" manşetiyle çıkan haberde, Obama’nın Başbakan Erdoğan’a, Türkiye’nin İran ve İsrail’le ilgili politikasını değiştirmediği takdirde Amerika’dan satın almak istediği silahları edinme şansının az olduğunu söylediği ileri sürülmüştü.

(soL - Dış Haberler)