Verin gazı "Genç Başkana"

Barack Obama daha göreve başlamadan önce &quotyılın adamı&quot, şimdi de &quotdünyanın en güçlü adamı&quot seçildi. Önceleri tereddütlü olan ABD burjuvazisi, Obama&#039nın ekibini &quottanıyınca&quot rahatladı, ardından &quotGenç Başkan&quotı yeni döneme hazırlamaya başladı.

soL (DIŞ HABERLER) Barack Obama hen&uumlz g&oumlreve başlamadı ama şimdiden hem &quotyılın adamı&quot, hem de &quotd&uumlnyanın en g&uuml&ccedill&uuml insanı&quot se&ccedilildi. Newsweek dergisi, Obama'yı d&uumlnyanın en g&uuml&ccedill&uuml adamı se&ccedilti.

Barack Obama hen&uumlz se&ccedilim kampanyası sırasında bile ABD basını, b&uumlrokratları ve işadamları tarafından &quotkuşkuyla&quot izleniyordu. Ancak Obama'nın ekibini b&uumly&uumlk oranda Clinton ve Bush d&oumlneminin tanıdık simalarından kurmasıyla beraber yeni Başkan'a g&uumlvenmeye başlayan ABD burjuvazisi, bir yandan da yeni Başkan'a &oumlzg&uumlven vermeye başladılar.

Newsweek dergisi, &quotD&uumlnyanın en g&uuml&ccedill&uuml 50 kişisi&quot anketinde ilk sıraya Obama'yı oturttu. Hen&uumlz g&oumlreve başlamamış olan Obama, daha &oumlnce de Time dergisi tarafından &quotYılın adamı&quot se&ccedililmişti.

Newsweek'in sıralamasında ikinci sırayı &Ccedilin Devlet Başkanı Hu Jintao, &uuml&ccedil&uumlnc&uuml sırayı ise Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy aldı.

50 kişilik listede Recep Tayyip Erdoğan'ın olmaması d&uumlş kırıklığıyla karşılandı.