Venezuela'dan açıklama: 'Chavez sağlık sorunları yaşıyor'

Küba'da kanser ameliyatı olan Venezuela lideri Hugo Chavez'in sağlık durumuyla ilgili Venezuela İletişim Bakanı'ndan açıklama geldi. Chavez'in ameliyat sonrasında ağır akciğer iltihabı geçirdiği ve sağlık sorunları yaşadığı açıklandı.

Venezuela lideri Hugo Chavez'in geçirdiği kanser ameliyatı sonrası ağır akciğer iltihabı oluştuğu ve sağlık sorunları yaşadığı açıklandı. Venezuela İletişim Bakanı Ernest Villegas'ın duyurduğu açıklamada, halkın karalama kampanyalarına ve psikolojik savaşa karşı uyanık olması istendi.

"Venezuela Bolivarcı Cumhuriyeti Hükümeti" adına duyurulan açıklama şu şekilde:

"Venezuela Bolivarcı Cumhuriyeti Hükümeti Devlet Başkanı Hugo Chavez'in sağlık durumuyla ilgili Veneuzela halkı ve tüm kardeş halkları bilgilendirme görevi gereğince aşağıdaki bilgileri kamuoyuna duyurur.

Başkomutan Chavez 11 Aralık günü geçirdiği ameliyat sonrasında ağır bir akciğer iltihabı sonucunda ciddi sağlık sorunlarıyla başbaşa kalmıştır.

Bu iltihap solunum sorunları ortaya çıkartmış ve Başkomutan Chavez'in yoğun bakıma alınmasını gerektirmiştir.

Venezuela Bolivarcı Cumhuriyeti Hükümeti Başkomutanımıza nezaret eden tıbbi ekibe güvenin tam olduğunun altını çizerek ekibin karşılaşılan komplikasyonlar karşısında çok ayrıntılı tetkikler yaptıktan sonra tedaviye geçtiğinden şüphe etmemektedir.

Venezuela Bolivarcı Cumhuriyeti Hükümeti, Devlet Başkanının sağlığını bahane ederek ülkemize karşı yapılan uluslararası karalama kampanyasına ve psikolojik savaşa karşı Venezuela halkını uyanık olmaya çağırarak, geçtiğimiz 7 Ekim seçimlerindeki halkımızın iradesini ortaya koyan genel seçimlerin iptal edilerek Chavez tarafından önderlik edilen Bolivarcı Devrimin durdurulmaya çalışıldığını bildirir.

Bolivarcı Devrim Bolivarcı Hükümetimiz, örgütlü Venezuela halkı, Bolivarcı Devrimci Silahlı Kuvvetleri ve Başkomutan Hugo Chavez'in siyasi liderliğiyle yoluna devam edecektir.

Zafere kadar daima

Yaşasın Chávez!

Karakas, 3 Ocak 2013"

(soL - Haber Merkezi)