Venezuela'da 'ekonomik sabatoj'a suçüstü

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Kolombiya sınırında bir kentte içi tıbbı malzeme ve gıda dolu iki deponun ele geçirildiğini açıkladı.

(soL - Dış Haberler) Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro yönetimi, Kolombiya sınırındaki Aragua eyaletinde içerisi tıbbi malzeme ve gıda dolu depolar ele geçirdiklerini açıkladı.

Hükümet yetkilileri, iş adamlarının ve zengin muhaliflerin, Maduro’yu devirmek amacıyla ekonomik sabotaj düzenlediklerini açıkladı. Yetkililer ayrıca “burjuva suçlular” olarak tanımladıkları bu kişilerin ürünleri saklayarak daha sonra fahiş fiyatlara satmayı ve Kolombiya sınırından kaçakçılık yapmayı da hedeflediklerini belirtti.

Maduro, televizyonlardan canlı yayımlanan konuşmasında Aragua’da ele geçirilen iki dev depoda bulunanlar arasında 14 milyon enjektör ve 2 milyon ameliyat eldivenin de bulunduğunu söyledi. Açıklama sırasında depodan çıkarılan ilaç kutuları ve tekerlekli sandalyelerin önünde duran Maduro, “Burada Aragua’nın bir yıllık tıbbi malzeme ihtiyacını karşılayacak kadar ürün var. Tüm bu malzemleri saklayanlar, burjuva suçlular. Yemin ederim ki hepsi bedelini hapisle ödeyecek. Burjuva parazitler halkın sağlığına zarar veriyor” dedi.

Deponun sahiplerinin ve ürüleri satın alaların kimliğini henüz açıklamayan Maduro, sadece aralarında “ünlü soyisimleri” olduğunu ifade etti.