Venezuela’nın tek İngilizce gazetesi yayında

“Correo del Orinoco International”ın Genel Yayın Yönetmeni Eva Golinger, gazetenin en önemli misyonunun medyada Venezuela’ya yönelik yoğun manipülasyona karşı mücadele etmek olduğunu söyledi.

Venezuela’nın tek İngilizce gazetesi “Correo del Orinoco International”, geçen Cuma günü yayın hayatına başladı. Devlet Başkanı Hugo Chavez döneminde yayımlanan tek İngilizce gazete olan yayının Genel Yayın Yönetmeni Eva Golinger, “Bu Venezuela’da yayımlanan türünün ilk örneği olacak. Venezuela’nın bakış açısından uluslararası okuyucular için haber ve bilgi üreteceğiz. İngilizce haberlerin çoğu önyargılı bir bakış açısına sahip ve Chavez hükümetinin olumlu yönleriyle ilgili hikâyeleri görmezden gelen uluslararası haber ajanslarından geliyor” diye konuştu.

“Chavez Kodu: ABD’nin Venezuea’ya Müdahalesini Durdurmak”, “Bush’a karşı Chavez: Washington’ın Venezuela’yla Savaşı” gibi kitapları bulunan Golinger, gazetenin en önemli misyonunun medyada Venezuela’ya yönelik yoğun manipülasyona ve bilgilerin engellenmesine karşı mücadele etmek olduğunun altını çizdi.

Gazete, Adını ülkenin bağımsızlık kahramanı Simón Bolívar tarafından 27 Haziran 1818’de kurulan ve bugün de ülkenin önemli günlük gazetelerinden biri olan “Correo del Orinoco”dan alıyor. Gelecek Cuma gününden itibaren İspanyolca gazeteyle beraber ücretsiz olarak verilecek, 4 Şubat’tan itibaren de her Cuma Venezuela’daki bayilerde bulunabilecek. Gazetenin en kısa zamanda da ülke dışına satılması planlanırken, İngilizce gazeteye 4 Ocak’tan sonra internette “Correo del Orinoco”nun sitesinden de ulaşılabilecek.

“Correo del Orinoco International”ın 22 Ocak tarihli ilk sayısına bu linkten ulaşılabiliyor: http://centrodealerta.org/documentos_desclasificados/correo_del_orinoco_....
(soL - Dış Haberler)