Venezuela Kolombiya ile diplomatik ilişkilerini kesti

Venezuela, ABD'ye yeni üs izni veren ve FARC gerillalarının Venezuela'da bulunduğunu ileri sürerek tehditler savuran Kolombiya ile diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurdu.

Venezuela, kendisini FARC (Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri) gerillalarına barınak sağlamakla suçlayan komşusu Kolombiya ile diplomatik ilişkilerini tamamen kesti.

Venezuela Dışişleri Bakanı Nicolas Maduro tarafından yapılan açıklamada, Kolombiyalı diplomatlara ülkeyi terketmeleri için 72 saat süre verildiği belirtildi.

Dışişleri Bakanı Maduro ayrıca, hükümetinin Kolombiya'ya uçuşları da durdurup, bu ülke ile ticari bağlarını da kesmeyi değerlendirdiğini de açıkladı.

Venezuela Cumhurbaşkanı Hugo Chavez ise, "Kardeş ulusumuz Kolombiya ile tüm diplomatik ilişkilerimizi kesmekten başka çaremiz kalmadı" şeklinde konuştu. Chavez, bu sonucun "Tarihin çöp sepetine atılacağını" söylediği Kolombiya Cumhurbaşkanı Alvaro Uribe'nin suçu olduğunu savundu.

ABD'nin bölgedeki en büyük müttefiği olan ve Venezuela ve Ekvator'a karşı savaş hazırlığı yaptığı yönünde güçlü iddialar olan Kolombiya hükümeti, FARC gerillalarının Venezula'da bulunduğunu açıklamış, ancak Chavez hükümeti bu iddiayı reddetmişti.

(soL - Dış Haberler)