Venezuela Başkonsolosu ABD ve Kolombiya'yı suçladı

Venezuela'nın İstanbul Başkonsolosu, bugün düzenlediği bir basın toplantısında, ABD'nin Kolombiya ile yaptığı üs anlaşmasının asıl amacının Latin Amerika'nın birliğinin çökertilmesi olduğunu belirtti.

Venezuela'nın İstanbul Başkonsolosu Jose Gregoria Bracho Reyes, İstanbul Kadıköy'deki Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Chavez Projesi ve Yeni Latin Amerika" konulu basın toplantısında, ABD'nin Kolombiya'daki 7 üssü kullanabilmesine olanak sağlayan anlaşmanın, Latin Amerika ülkeleri birliğini çökertme planı olduğunu belirtti.

Reyes, "bu askeri üsleri, kendisine saygısı olan hiçbir ülke kabul edemez ve böyle bir şeye asla izin veremez. Bu egemenliğimizi tehdit eden bir durumdur. Uyuşturucu trafiğinin engelleneceği söyleniyor. Bu sadece aptalların inanabileceği çok basit bir neden. Asıl amaçları Latin Amerika bütünlüğünü bozmak" dedi.

Kolombiya'nın sözde uyuşturucu trafiğini azaltmak için bu üsleri teşvik ettiğini savunan Reyes, "ABD dünyanın en büyük uyuşturucu tüketicisi ve dünyanın en büyük silah üretici. Latin Amerika'daki organize suçlarda kullanılan ateşli silahların çoğu ABD tarafından temin ediliyor. Gördük ki Kolombiya da hala uyuşturucunun yüzde 50'sini dışarıya satıyor" diye konuştu.

"Biz 'barış üsleri' kurmak istiyoruz!"
Jose Gregoria Bracho Reyes, Hugo Chavez'in bölgesel bir blok halinde bağımsız bir bölge sağlamak amaçlı çalıştığını dile getirerek, "biz barış için çalışıyoruz ve barış üsleri kurmak istiyoruz. ABD'nin planı, 'Amerika için Kuzey Amerika' ise, bizim planımız da 'Latin Amerika Bolivar işbirliği'... Ülke olarak devrim ve darbelere karşı da her zaman çalışma halindeyiz. Venezuela ordusu halk ordusudur. Bunu anlamaları lazım" dedi.
(soL - Dış Haberler)