Uluslararası telekulak

ABD’nin Latin Amerika’daki “önlemler”inden birisi daha ortaya çıktı. Guatemala'da devlet başkanı, evine kadar yerleştirilen cihazlarla dinleniyormuş.

soL (DIŞ HABERLER) Guatemala'da Bakanlar Konseyi odasında ve devlet başkanın odasında dinleme cihazları bulundu. Cihazlar, lambalara ve hesap makinelerine saklanmış olarak bulundu. Ancak yalnızca ses değil, görüntü de alan cihazların pencerelere saklanmış vericilerle gönderildiği noktalar tam olarak belirlenemedi.

Guatemala'da devlet başkanlığına Chavez hükümetinin Venezuela'da yaptıklarını onaylayan, solda duran Alvaro Colom seçilmişti. Cihazların bulunmasından sonra Guatemala hükümeti resmi ağızlardan mafyadan şüphelendiklerini açıklasa da, FBI'dan soruşturma başlatmasını isteyerek kimden gerçekten şüphelenediklerini ortaya koydu. Bulunan cihazların oldukça üstün'teknoloji olduğu belirtiliyor. Colom'un, olay patlak vermeden önce dinlenildiğinden şüphelenmeye başladığı ifade ediliyor.

ABD'nin faaliyetlerinin ulusal egemenliğe kastettiğini ve ülkenin iç işlerine karıştığını gerekçe gösteren Bolivya ve Venezuela, daha önce ülkelerindeki ABD elçilerini bir süre ülkelerinden kovmuşlardı.