Türkiye Viyana Grubu'na katılacak iddiası

İran Bakanı Manuçer Muttaki, Tahran'la nükleer müzakereleri yürüten Viyana Grubu'na Türkiye ve Brezilya'nın da dahil edileceğini öne sürdü.

Muttaki kararın Viyana Grubu'na üye ABD, Rusya ve Fransa tarafından kabul edildiğini iddia etti. Ancak Viyana Grubu'ndan henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Fars Haber Ajansı'nın haberine göre Muttaki, Tahran'ın Viyana Grubu'ndan yapılan müzakere masasına yeniden oturma teklifini halen görüşmekte olduğunu bildirdi.

İran Dışişleri Bakanı, İran’ın Viyana Grubu ile müzakerelere Türkiye ve Brezilya'nın da dahil edilmesinden yana olduğunu söyledi. Bakan, bu talebin ABD, Rusya ve Fransa tarafından kabul edildiğini kaydetse de, Batılı bir diplomat , Viyana Grubu'ndan konuya ilişkin henüz resmi bir açıklamanın gelmediğini duyurdu.

ABD, Rusya ve Fransa'dan oluşan Viyana Grubu, geçen yıl İran'a, elindeki uranyum stoğunu teslim etmesi karşılığında nükleer yakıt çubukları vermeyi teklif etmişti.

Bu nükleer takas önerisi İran tarafından reddedilmiş ancak birkaç ay önce Türkiye, Brezilya ve İran yeni bir takas anlaşması üzerinde uzlaşmaya varmıştı.

(soL-Dış Haberler)