Türkiye Suriyeli "muhaliflere" füze vermiş!

Amerikan haber kanalı NBC News, muhaliflere dayandırdığı haberinde Türkiye’nin Özgür Suriye Ordusu mensubu muhaliflere iki düzineye yakın insan tarafından taşınabilen hava savunma sistemi (MANPAD) verdiğini duyurdu.

Türkiye’nin muhaliflere sağladı silah, istihbarat ve lojistik desteği artık bir sır olmaktan çıkmış durumda. ABD’li yetkililer ve Batılı medya organları sık sık Türkiye’nin muhaliflere dönük desteğine ilişkin bilgiler veriyor.

Son olarak Amerikan haber kanalı NBC News de Türkiye’nin Suriyeli muhaliflere füze desteği sağladını duyurdu. Sağlanan füzelerin MANPAD tipi olduğu söylenirken, bir çok modeli bulunan MANPAD füzelerinin tam olarak hangi modelinin verildiğine dair bilgi verilmedi.

Haberde, "Suriye ordusunun son günlerde özellikle Halep kenti çevresindeki yoğun çatışmalarda hava operasyonlarını artırmış olması, isyancıların MANPAD füzelerine çok gerek duyduklarını gösteriyor" değerlendirmesinde de bulunuldu.

Suriyeli muhalifler bir süredir ordunun kendilerine karşı düzenlediği operasyonlarda uçak ve helikopter kullandığını bu nedenle uçak savar füzelerine ihtiyaç duyduklarını söylüyorlardı. Suudi Arabistan ve Katar'da muhaliflere hava gücüne karşı silah sağlanması konusunda çağrı yapıyordu.

(soL-Dış Haberler)