Türkiye sınırından uyuşturucu gelir korkusu

Ermenistan Emniyet Genel Müdür 1. Yardımcısı Poghosyan, ortak sınırın açılması halinde Türkiye’den Ermenistan’a “yeni bir uyuşturucu akımı”nın olabileceğini söyledi.

Ermenistan Emniyet Genel Müdür 1. Yardımcısı Hunan Poghosyan, sınırın açılması konusunda yürütülen tartışmalarına yeni bir iddiayla katıldı. Poghosyan, sınırın açılması durumunda y"eni bir uyuşturucu akımı"nın olabileceğini söyledi.

Ermenistan Ulusal Meclisi, ülkede uyuşturucu trafiğine karşı verilen mücadele konusunda yapılan oturumlarda söz alan Ermenistan Emniyet Genel Müdür 1. Yardımcısı Hunan Poghosyan, uyuşturucu kaçaklığına karşı yürütülen mücadelenin her geçen yıl güçlendirildiğini belirtti.

PanArmenian’a göre, Poghosian, Ermenistan’a yönelik afyon ve eroin gibi uyuşturucuların büyük ölçüde Ermenistan’a İran’dan girerken ortaya çıkarıldığını da ifade etti.

Poghosyan, Türkiye ile ortak sınırın açılması halinde Türkiye’den “yeni bir uyuşturucu akımı”nın ortaya çıkabileceğini vurgularken de bu tür bir durumun önlenmesi için sınır kontrol noktalarındaki ekipmanın önemli ölçüde güçlendirilmesi gerekeceğini de söyledi.