Türkiye sınırında muhalifler ile Suriye askerleri arasında çatışma

Silahlı muhalif grupların Türkiye sınırından Suriye'ye sızarak düzenlediği saldırılar sürüyor. Dün Türkiye sınırından sızan 15 kişilik silahlı grup ile Suriye askerleri arasında çatışma yaşandı.

Türkiye sınırından Suriye'ye geçiş yapmak isteyen silahlı bir grup, Suriye askerleri tarafından engellendi. Suriye'nin resmi haber ajansı Sana'da yer alan habere göre, dün akşam saatlerinde Suriye'nin İdlib bölgesinde Türkiye sınırından geçen silahlı grup ile Suriye askerleri arasında çatışma yaşandı. 15 kişi olduğu belirtilen silahlı gruptan 2 kişinin çıkan çatışmada hayatını kaybettiği belirtildi. Çatışmada Suriye askerleri arasında ölen ya da yaralanan olmadığı ifade edildi.

6 Aralık tarihinde de benzer bir olay yaşanmış, Türkiye sınırından 35 kişilik silahlı grup Suriye'ye geçiş yapmış ve grup ile Suriye askerleri arasında çatışma yaşanmıştı. Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada söz konusu haberi reddetmiş, silahlı grupların Türkiye üzerinden Suriye'ye geçiş yaptığı yönünde Suriye devleti tarafından dile getirilen iddiaların gerçek olmadığını belirtmişti. Ancak Batı destekli Özgür Suriye Ordusu'nun Hatay'da AKP tarafından himaye edildiği biliniyor ve bu grubun lideri Riyad el Esad defalarca basına röportaj vererek Türkiye devletinin kendilerine askeri eğitim verdiğini ve Suriye'de silahlı eylemler yaptıklarını belirtmişti.

Gaz hatlarına saldırı
Sana'nın haberinde ayrıca, Batı destekli Suriye muhalefetinin parçası olan silahlı grupların, Humus'ta bir gaz hattına bombalı saldırıda bulunduğu, saldırı sonucunda bölgede patlama ve yangın meydana geldiği yazıldı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

Muhaliflerin suikastları sürüyor
Haberde ayrıca, Cumartesi günü bir mühendisin, Pazartesi günü de 3 polisin silahlı muhalifler tarafından öldürüldüğü belirtildi. Suriye Askeri Akademisi'nde görevli bir eğitmenin de dün İdlib'de akademiye giderken yolda muhalifler tarafından öldürüldüğü belirtildi.

Dün seçim vardı
Dün Suriye'de halk yerel seçimler için sandık başına gitti. 1337 seçim bölgesinde 42889 adayın seçimlerde yarıştığı belirtildi.

(soL - Dış Haberler)