Tunus'ta iktidara dönük protestolar bitmiyor

Tunus'un İslamcı iktidar partisi Ennahda'nın lideri Raşid Gannuşi ülkenin kuzeyindeki Thala şehrinde protesto edildi.

Tunuslu bir güvenlik görevlisi AFP'ye yaptığı açıklamada, bir cenaze törenine katılmak için ülkenin kuzeyindeki Thala şehrinde bulunan Gannuşi'nin, hükümet karşıtı eylemciler tarafından protesto edildiğini bildirdi.

Göstericiler “Defol” sloganıyla Gannuşi'yi protesto ederken, bazı göstericiler Gannuşi'nin de bulunduğu arabaya taş attı.

“Defol”, 14 Ocak 2011'de devrilen diktatör Zeynel Abidin Bin Ali'ye karşı düzenlenen protesto gösterilerinde sık sık atılan sloganlardan bir tanesiydi.

Geçtiğimiz ay Tunus'un önde gelen solcu liderlerinden Şükrü Belayıd'a düzenlenen suikastın ardından iktidardaki Ennahda partisine karşı tepki büyüyor. Tunuslu muhalifler suikastın arkasında Ennahda'nın olduğunu düşünüyor. Belayıd'ın öldürülmesinin ardından yüz binlerce kişi Ennahda'yı protesto etmek için sokaklara çıkmış, yaşanan siyasi krizden dolayı Tunus Başbakanı istifa etmek zorunda kalmıştı.

Tunuslu öğrenciler de sokakta
Geçtiğimiz hafta da binlerce Tunuslu öğrenci, Ennahda'ya karşı sokaklara çıkmış, hükümetin İslamcı politikalarını protesto etmişti.

Bir grup üniversite öğrencisi de İslamcı partiye dönük protestolarını dile getirmek için dans ettikleri bir video hazırladı. Eylemin düzenleyicileri, Gannuşi ve partisini Tunus'ta Taliban rejimi benzeri bir rejim kurmaya çalışmakla suçluyor.

Tunuslı öğrencilerin protesto videosu:

(soL- Dış Haberler)