Tunus’ta hükümet feshedildi!

Tunus'ta önde gelen sol muhalefet lideri Şükrü Belıyd’ın öldürülmesinin ardından ülke karışırken, Başbakan Cibali hükümeti feshettiğini açıkladı.

Dün sabah Tunus'un önde gelen sol muhalif liderlerinden Demokrat Yurtseverler partisi sekreteri Şükrü Belıyd, evinin önünde silahlı bir kişi tarafından başından ve omuzundan vurularak öldürülmüştü.

Suikastın gerçekleşmesinin ardından başkentte ve bazı şehirlerde binlerce kişi olayı protesto etmek için sokağa çıkarken, polis ve göstericiler arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış ve bir polisin gösteriler sırasında göğsüne isabet eden bir taş sonucu öldüğü bildirilmişti.

Başkent Tunus’ta İçişleri Bakanlığı önünde toplanan binlerce gösterici “hükümet düşsün” sloganları atarken, İçişleri Bakanlığı, bazı şehirlerde İslamcı Nahda'nın ofislerinin kundaklandığını açıklamıştı. Dört muhalefet partisi ise Kurucu Meclis’teki üyeliğini askıya aldığını duyurmuş, Belıyd’ın cenaze töreni için ülkede grev çağrısında bulunmuştu.

Hükümet feshedildi
Bu arada Tunus Başbakanı Hamadi Cibali ülkede yaşanan şiddetli çatışmaların ardından Müslüman Kardeşler yanlısı Nahda'nın liderliğindeki koalisyon hükümetini feshettiğini ve ''teknokrat hükümeti'' kuracağını açıkladı.

Kabine değişikliği konusunda koalisyon partileri arasındaki müzakerelerin başarısızlığa uğramasından dolayı teknokrat bir hükümet kurmaya karar verdiğini söyleyen Cibali, seçimlerin en kısa sürede yapılacağını ve bu süre zarfında da teknokrat hükümetin iş başında olacağını ifade etti.

Cibali açıklamasında, hükümeti feshetme kararını Sükrü Belıyd'ın suikasta uğramasından önce aldığını öne sürdü.

(soL- Dış Haberler)