Taliban NATO konvoyunu vurdu

Yetkililer, saldırıda iki sivilin öldüğünü duyururken, görgü tanıkları ölenler arasında işgal askerlerinin ve Afgan güçlerinin de bulunduğunu bildirdi.

Afganistan'da, ABD üssünün de bulunduğu başkent Kabil'deki uluslararası havaalanının girişinde, Taliban'ın düzenlediği intihar saldırısında iki kişinin öldüğü bildirildi. Yetkililer, patlamada ölen iki kişinin sivil olduğunu ve yedi kişinin de yaralandığını açıklarken, Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahid, saldırının bir NATO konvoyunu hedef aldığını ve olayda konvoydaki üç aracın imha edildiğini söyledi.

Bir görgü tanığı, bomba yüklü aracın havaalanı girişinde 3-4 araçlık konvoya çarptığını ve bölgeden alevler yükseldiği bildirirken, özel bir televizyon kanalı da olayda Afgan ve işgal askerlerinden ölenler olduğunu duyurdu.

Sıkı korunan Kabil havaalanı, askeri ve sivil havaalanı olarak hizmet veriyor. İşgalcilerin de askeri üs olarak kullandığı havaalanı, sık sık Taliban tarafından düzenlenen füze saldırıları ve intihar eylemlerine hedefi oluyor.
soL (Dış Haberler)