Taliban’dan Kabil’de güç gösterisi

Afganistan’ın büyük bölümünü kontrol eden Taliban’ın dün Kabil’e düzenlediği saldırılar, işgalcilerin ve Afgan askerlerinin başkentte bile yeterli güce sahip olmadığını ortaya koydu.

Taliban Afganistan'ın başkenti Kabil'e dün sabah bir dizi intihar saldırısı düzenledi. Taliban militanlarıyla askerler arasında başlayan çatışmaların ardından, 20 kadar intihar eylemcisi Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin bulunduğu Başkanlık Sarayı ile Sanayi, Madencilik, Dışişleri ve Eğitim bakanlıklarının yanı sıra aralarında bankalar, alışveriş merkezleri ve işgalcilerin yoğun olarak kullandığı bir otelin bulunduğu binalara girdi.

Saldırılarda en az dokuz kişinin öldüğü, 38 kişinin yaralandığı belirtildi. Bazı binalarda çıkan yangınlar ise güçlükle söndürülebildi. Saldırıları endişeyle karşılayan ABD ve NATO olayları kınarken, Karzai yaptığı yazılı açıklamayla Kabil'de durumun kontrol altına alındığını öne sürdü.
Kabil’deki önemli binalara yönelik saldırılarını son dönemde daha da arttıran Taliban, son saldırının özellikle hükümet binalarını hedef aldığı açıkladı.

(soL - Dış Haberler)