Suudi Arabistan İhvan'ı terör örgütü listesine aldı

Suudi Arabistan, El-Kaide bağlantılı iki örgütle birlikte Müslüman Kardeşleri de terörist listesine ekledi.

AFP'nin haberine göre, Mısır’ın devrik lideri Muhammed Mursi’yi destekleyen Müslüman Kardeşler’in terörist listesine eklenmesine yönelik kanun hükmünde kararname çıkarıldığı Suudi devlet televizyonu tarafından duyuruldu.

Mısır, Aralık ayında Müslüman Kardeşleri terörist örgüt olarak listelemiş, üyelerinin yakalanması için telkinlerde bulunmuş ve İslamcı grupları yer altına çekilmeye zorlamıştı.

Suudi Arabistan ayrıca El-Kaide’yi de terör örgütleri listesine aldı. Öte yandan, Yemen’in kuzeyinde çatışan Şii Husi savaşçılarını ve az bilinen Hicaz Hizbullah'ı da listeye eklendi.

Hükümet yurtdışında savaşan tüm vatandaşlarına, 15 gün içinde geri dönmesi çağrısında bulunurken aksi halde tutuklanacaklarını duyurdu.

Kral Abdullah, geçtiğimiz ay terör örgütü üyelerinin ve yurtdışında savaşanların ceza sürelerini 20 yıldan uzun sürelere çıkarmıştı.

Haberde benzer bir cezanın aşırı dinci ve ideolojik gruplara ya da bölgesel, ulusal ve uluslar arası terörist örgüt olarak sınıflandırılan gruplara yönelik olarak da çıkarılacağı belirtildi.

Bu kararla birlikte bu tür gruplara destek olmak, ideolojilerini benimsemek, yazınsal ve sözlü olarak bu grupları tanıtmanın cezası da hapis olacak.