Suriyeli muhaliflerden Türkiye hakkında çarpıcı itiraf

Muhalifler Türkiye’nin kendilerine ağır silah sağladığını açıkladı. Türkiye ise iddiaları bir kez daha reddetti.

Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK) üyesi ve Gaziantep Büro Şefi Muhammed Sarmini, Ankara ve Washington'un Suriyeli silahlı gruplara modern silahlar verdiğini açıkladı.

Londra'da yayınlanan eş-Şarkul Avsat gazetesine konuşan Muhammed Sarmini "Amerika ve Türkiye, Suriye muhalefetine modern silah verdi. Fakat bu silah, bizim için yetersizdi. Muhaliflere teslim edilen silahlar, modern tanksavarlardan ibarettir. Teslim edilen RPG 9 ve RPG 10 tanksavarları sayesinde Suriye Ordusu'nun elindeki T-72 ve T-82 tankları imha edebildik. RPG 7 ve bu tarz tank savarlar, Suriye Ordusu'nun tanklarına karşı etkisiz kalıyordu" dedi.

YDH’nin aktardığı habere göre, Türkiye ve Amerika'nın verdiği tanksavarların sayıca az olduğunu ifade eden Sarmini, Suriye Ordusu'na karşı savaşan her birliğe 4 ya da 5 tane modern tank savar teslim edilebildiğini söyledi.

Gazetenin görüşüne başvurduğu Türk kaynakları söz konusu iddiaları yalanlarken, bir süre önce Suriye'den Türkiye'ye silah sokmak isteyen iki kamyonetin ele geçirildiğini öne sürdü. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini açıklayan kaynaklar, araçlarda 200'e yakın silahın bulunduğunu ifade ettiler.

Öte yandan, gazetenin Rus kaynaklara dayandırdığı habere göre geçtiğimiz günlerde Dera'da, M 60, M 72 ve RPG 22 anti tank füzelerinin bulunduğu silah depoları ele geçirildi. Kaynaklar, bu silahların şimdiye kadar Suriye Ordusu tarafından dahi kullanılmadığını belirttiler.

İki gün önce soL gazetesi de, M60 makineli tüfekler, RBG-6 çoklu bomba atarlar, Kornet, M79, RPG-22 anti-tank füzeleri gibi dağılan Yugoslavya’nın elinde bulunan silahların Balkanlardan muhaliflere ulaştırıldığını yazmıştı. Aracı ülkeler olarak ise Türkiye ve Ürdün’ün ismi bir kez daha gündeme gelmişti.

(soL -Dış Haberler)