Suriyeli muhalifler Hizbullah ile Filistin direnişini hedef alacaklar

Özgür Suriye Ordusu tarafından yapılan bir açıklamada, silahlı militanlar için Hizbullah, İran Devrim Muhafızları, Iraklı milisler ve Esad'ı destekleyen Filistinli örgütlerin mensuplarının da "meşru hedef" olduğu ilan edildi.

Özgür Suriye Ordusu tarafından yapılan yeni bir açıklamada, bundan böyle Hizbullah, İran Devrim Muhafızları, Iraklı milisler ve Esad yanlısı Filistinli direniş örgütlerinin de hedef alınacağı duyuruldu.

"Merkezi Humus Ortak Komutanlık" adına yapılan açıklamada, örgütün ülke genelinde "Şam Volkanı" ve "Suriye depremleri" adlı iki büyük operasyon başlattığı iddia edildi. Operasyonun, "Esad rejimi tarafından gerçekleştirilen katliamlara ve barbarca suçlara karşı" yapıldığı söylenirken, amaçlarının bütün güvenlik, ordu ve Şebbiha militanlarını kuşatıp Halep'ten Deraa'ya, Deyr el-Zor'dan Lazkiye'ye Suriye ordusunun bütün ikmal yollarını kesmek olduğu belirtildi.

Filistin direnişi ile Hizbullah da hedefte
Açıklamada ayrıca, Suriye topraklarında bulunduğu iddia edilen Hizbullah, İran Devrim Muhafızları, Iraklı milisler ve Esad yanlısı Filistinli direniş örgütlerinin "meşru hedef" olduğu ilan edildi.

ÖSO, Suriye'nin "total bir sivil itaatsizliğin eşiğine gelmesi" için çağrıda bulundu.

(soL - Dış Haberler)