Suriyeli 'muhalifler' askerleri önce esir aldı, sonra katletti

“Muhalifler” dün Sarakeb’teki üç kontrol noktasına saldırarak 28 Suriye askerini öldürmüştü. Bugün internette dolaşıma çıkan bir videoda ise “muhaliflerin” esir aldığı 10 askeri infaz ettikleri görüntüler yayınladı.

Suriyeli “muhaliflerin” dün üç kontrol noktasına saldırdığı ve 28 Suriye askerini öldürdüğü açıklanmıştı.

İngiltere merkezli, muhalif yanlısı Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü, muhaliflerin Sarakeb’i Halep ve Ariha’ya bağlayan yollarda bulunan üç kontrol noktasına düzenlediği saldırılarda 28 Suriye askerini öldürdüğünü açıklamıştı. Çatışmalarda 5 muhalifin de öldüğü belirtildi.

Ancak internette dolaşıma çıkan görüntülerde askerlerin bir kısmının çatışmalar sırasında değil, muhalifler tarafından esir alındıktan sonra katledildiği ortaya çıktı.

AFP’nin haberine göre, görüntülerin Sarakeb kentinin batısındaki Hamişo kontrol noktasında kaydedildiği belirtiliyor. Görüntülerde, esir alınan 10 askerin otomatik silahlarla taranmadan önce dövüldüğü ve hakarete uğradığı görülüyor.

Katliam gerçekleşmeden önce bir “muhalif” ile esir bir asker arasında geçen diyalog şöyle:

Muhalif: İt herif! Sen bizim bu ülkeden olduğumuzu bilmiyor musun?
Esir asker: Yemin ederim ben kimseyi vurmadım, ben kimseyi öldürmedim
Muhalif: Kes sesini! Hayvan herif! Çevirin onları

[DİKKAT: VİDEO RAHATSIZ EDİCİ GÖRÜNTÜLER İÇERMEKTEDİR.]

Ancak bu “muhaliflerin” gerçekleştirdiği ilk katliam değil. Muhalifler daha önce defalarca buna benzer infazlar gerçekleştirmişler, hatta BM temsilcileri ve insan hakları örgütleri, son aylarda esirlere uygulanan işkenceler ve gerçekleştirilen infazlar nedeniyle “muhaliflere” eleştiriler yöneltmişti.

Muhalifler: "Yaşanan şiddetin sorumlusu Batılı güçler"
Buna karşın haberde, Esad’a karşı savaşan “muhalif” gruplardan oluşan Suriye Ulusal Konseyi’nin (SUK), ülkede yaşanan terör olaylarından Batılı güçler ve müttefiklerini sorumlu tutuğu belirtiliyor.

“Muhaliflerin” esir aldıkları askerleri katlettiğini gösteren birçok video internette dolaşımda. Örneğin, ekim ortasında Sunday Times’ta yayınlanan bir fotoğrafta, El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi adlı örgütün bir militanı, esir aldıkları Suriye ordusu askerlerini kurşuna dizerken görülüyor. Bu olayın kan donduran videosunu da video paylaşım sitelerinde bulmak mümkün.

(soL- Dış Haberler)