Suriyeli çetelere silah yollayan Lübnanlı vekil iş üstünde yakalandı

Suriye’deki çetelere Türkiye üzerinden silah sevkiyatını koordine ettiği açığa çıkan Lübnanlı milletvekili Okab Sakr’ın, muhalif grupların temsilcisiyle yaptığı görüşmenin tamamı yayınlandı. Daha önce Suriye’de yalnızca “süt” dağıttığı Sakr’ın konuşması, silah ve teçhizat sevkiyatını kontrol ettiğini kanıtladı.

Lübnan’da ana muhalefet partisi Gelecek Hareketi’ne üye milletvekili Okab Sakr’ın Türkiye üzerinden Suriyeli muhalif gruplara silah ve mühimmat temin ettiği daha önce açığa çıkmıştı. Hakkındaki iddiaları önce kabul eden, daha sonra istanbul’da yaptığı basın açıklamasında üstlendiği misyonu inkâr eden Sakr, Suriye’deki çetelere yalnızca süt dağıtımını organize ettiğini iddia etmişti.

Konuyla ilgili açıklamalarında telefondaki sesin kendisine ait olduğunu kabul eden Sakr, ancak konuşmaların montajlandığını ileri sürmüştü. Suriye devlet televizyonu Sakr’ın, Humus civarında aktif olan ve Müslüman Kardeşler’e bağlı militanlardan oluşan Halid Bin Velid Tugayı’nın bir temsilcisiyle yaptığı görüşmenin tamamını yayınladı. İşte o konuşma:

(soL-Dış Haberler)