Suriye'deki cihatçıların silahları Barzani'den iddiası

Suriye’de silahlı çetelere silahların Barzani tarafından gönderildiği iddia edildi.

Yaklaşık iki yıldır Suriye’de devam eden ve binlerce insanın yaşamına mal olan kirli savaşta kullanılan silahların, Barzani tarafından temin edildiği iddia edildi.

"Son parti 4 milyon dolarlık"
Yurt'tan Ömer Ödemiş'in haberine göre, muhaliflerin Fransa toplantısını organize eden Bernard Henry Levy tarafından finansmanıı sağlanan silahlar için Akademi İstanbul Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Ahmet Ağırakçe’nin aracı olduğu öne sürüldü. Bölgeye gelen silahların ise İHH Bölge Koordinatörü Muhammet Yorgancıoğlu olarak bilinen, Avrasya feribotunun kaçırılması sanıklarından Muhammet Tokcan tarafından Suriye’ye sokulduğu iddia ediliyor.

Bernard Henri Levy, son olarak Cannes Film Festivali'nde "Tobruk Andı" adlı belgesilinin gösteriminde Suriye'ye müdahale çağrısı yapmasıyla gündeme gelmişti: Cannes'da savaş çığırtkanlığı
Levy, Libya müdahalesi sırasında da Libya Geçici Ulusal Konseyi'nin İsrail'i tanımaya hazır olduğunu ileri sürmüş, Fransa'nın Konseyi tanımasına önayak olmuştu: Felsefeci mi ajan mı!

Barzani-Levy ilişkisi
İktidara yakınlığıyla bilinen Prof. Dr. Ahmet Ağırakçe’nin silah temininde önemli rol üstlendiği, AKP hükümetinin ilişkilerini bu amaçla kullandığı belirtilirken, Bernard Henry Levy ile de ilişkide olduğu ifade ediliyor. Son olarak muhaliflere 4 milyon dolarlık silah temin edildiği, ancak Türkiye’ye getirilmesinde ve Suriye’ye sokulmasında sorun yaşandığı için Irak’ta Maliki’nin kontrolünde olan bölgede silahların bekletildiği bilgisi veriliyor.

"İslamcı" örgüt kuruluşlarında yer aldı
Irak Cumhurbaşkanlığı sekreterliğine sunulan 18 Eylül 2001 tarihli bir istihbarat raporunda, Fransa'nın başkenti Paris'te "Suriye muhalefeti toplantısına ev sahipliği yapan Bernard Henry Levi'nin daha önce Müslümanlar arasında Şii-Sünni çatışması çıkarmak için "İslamcı" görünümlü yapay örgütlerin kuruluşunda nasıl yer aldığı ortaya konuluyor.

Belgede yer alan ifadeler
Dönemin Irak istihbarat şefi Ali Hasan Mecidi El Tikriti tarafından hazırlanan ve Cumhurbaşkanı Sekreteri Tümgeneral Abdülhamit El Mahmut’a sunulan çok gizli ibareli belgede şu ifadelere yer veriliyor

“Irak Cumhurbaşkanlığı sekreterliğine, Saygı ve sevgi ile, Bernard Henry Levy adlı Yahudi teşkilatımız tarafından gözlenmekte ve takip edilmektedir. Yukarıda adı geçen bu şahıs kendini İsrail başkanlığı için aday göstermiştir. Bu şahıs Mesud Barzani ile görüşmeler yaptı. Görüşme sırasında El Kaide terör örgütüne bağlı Tevhid Vel Cihadın kuruluşundan bahsedildi. Bu teşkilat terör eylemlerini gerçekleştirmek üzere Irak içerisinde faaliyetlere başlayacaktır. Görüşlerinize bildiririm saygılar.”