Suriye'deki çeteler büyük provokasyon peşinde: İsrail'e kimyasal mı?

Suriye'nin Rusya'nın hamlesiyle birlikte emperyalist müdahaleyi engelleyebilecek 'kimyasal silahların devri' kararının ardından, Suriye'deki dış destekli çetelerin provokasyon niyetiyle, Suriye rejiminin kontrolü altındaki bölgelerden İsrail'e kimyasal silah saldırısı düzenlemeyi planladığı iddia ediliyor.

(soL-Dış Haberler) Russia Today'a konuşan bir dizi kaynak, Suriye'deki İslamcı çetelerin İsrail'e yönelik, Suriye'de rejimin kontrolü altındaki bölgelerden bir kimyasal silah saldırısında bulunarak büyük bir provokasyon niyetinde olduğunu belirtti.

Provokasyon haberleri, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, Suriye'ye askeri müdahaleyi önleme amacıyla, kimyasal silahları uluslararası kontrole devretme teklifinde bulunmasını takiben geldi. Moskova, aynı zamanda Suriye'ye Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'ne (OPCW) katılması önerisinde de bulundu.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ise Suriye halkının ve devletinin güvenliğini temel alan bu teklifi olumlu karşıladıklarını söylemişti.