Suriye’de vahşet: Başını kesip köpeklere attılar

Muhalifler Resulayn’da kaçırdığı bir Hıristiyan’ın önce başını kesti ardında da cesedini köpeklere attı.

Suriye’de muhalif çetelerin gerçekleştirdiği katliamlara her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. İngiliz Daily Mail Gazetesi’nin haberine göre, muhalifler Resulayn’da kaçırdıkları 38 yaşındaki Hıristiyan Andrei Arbashe’nin önce başını kestiler ardından da cesedini köpeklere attılar.

Aziz James manastırının baş rahibesi Agnes-Mariam de la Croix tarafından yapılan açıklamada, taksi şoförü olduğu belirtilen Arbashe’nin kaçırılması olayının, kardeşinin bölgede bulunan radikal İslamcı muhalifleri “eşkıyalıkla” suçlamasının ardından gerçekleştiği belirtildi. Agnes-Mariam, Arbashe’nin başsız cesedinin bir yol kenarında “aç köpeklerin” önünde bulunduğunu kaydederken, haberde Arbashe’nin yeni evli olduğu ve eşinin yakında doğum yapacağı ifade edildi.

Haberde, İngiltere ve Batılı güçler tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) gerçekleştirdiği katliamların arttığına dikkat çekildi. İslamcı muhalif gruplar tarafından gerçekleştirilen cinayet, adam kaçırma, tecavüz ve soygun gibi olayların “olağan” hale geldiğini belirten Rahibe Agnes-Miriam, bu gruplara destek veren İngiltere ve Batılı güçleri kınadı.

"Batı katliamlara göz yumuyor"
60 yaşındaki başrahibe yaptığı açıklamada, “Özgür ve demokratik dünya aşırıları destekliyor. Bunlar şeriat kanunlarını dayatarak Suriye’de bir İslam devleti kurmak istiyor” diye konuştu.

Batılı güçlerin ÖSO tarafından gerçekleştirilen katliamlara göz yumduğunu belirten Agnes-Miriam, ayaklanmanın, hükümeti değiştirmekten çok kutsal bir savaşa girişen “İslamcı paralı askerler” tarafından çalındığını kaydetti.

"Bir gecede 200 Hıristiyan aile sürüldü"
Suriye’de mezhepçi bir savaş yaşandığını ifade eden başrahibe, bu savaşta en yüksek bedeli Hıristiyanların ödediğini kaydetti. Muhaliflerin geçen ay Resulayn’da Hıristiyanların yaşadığı bölgeye girdiğini ve insanları evlerinden ayrılmaya zorladığını belirten rahibe Agnes-Miriam bir gecede 200 Hıristiyan ailenin evlerinden ayrılmak zorunda kaldığını kaydetti.

Agnes-Miriam, “İnsanlar korkuyor. Her yerde ölüm mangaları insanları kaçırıp fidye istiyor ya da bazen onları öldürüyor” diye konuştu.

(soL- Dış Haberler)