Suriye Türkiye'yi yine BM'ye şikayet etti

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Yayladağı'nın karşısındaki Kesab kasabasına yönelik iki gündür devam eden saldırıların Türkiye'den gerçekleştirildiğini belirtti. Caferi, BMGK'ya şikayet mektubu iletti.

(soL-Haber Merkezi) Hatay’ın Yayladağı ilçesinin hemen bitişiğinde bulunan, çoğunlukla Ermenilerin yaşadığı Suriye’nin Kesab kasabası iki gündür İslamcı militanların yoğun saldırısı altında. Bir süre önce Suriye ordusunun kontrolüne geçen bölgeye önceki gün İslami Cephe militanlarıyla El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi ve Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları saldırı başlattı. Saldırının Türkiye üzerinden geçen militanlarca başlatıldığı ve Türkiye tarafından da saldırıya destek verildiği belirtiliyor. Dün de çatışmalarda yaralanan 26 militanın tedavi edilmek üzere Türkiye’ye getirildiği kaydedildi.

Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Kesab’a yönelik saldırıların Türkiye’den yapılmasıyla ilgili BM Güvenlik Konseyi’ne bir şikayet mektubu iletti. Caferi, mektupta şunları söyledi: “Bazı bölge devletleri ve başka dış güçler, Suriye’deki krize siyasi bir çözüm üretilememesine yönelik çabaları kapsamında terörizme ve Nusra Cephesi ve İslam Ordusu gibi terörist gruplara destek vermekte ısrar ediyor. Cuma günü Lazkiye’nin kuzey kırsalında bulunan Kesab bölgesine Türkiye sınırlarından ateş açılmış ve sınırı geçen militanlar Suriye Arap Ordusu birlikleri tarafından geri püskürtülünce, Türk ordusu bu terör saldırısına koruma sağlayıp, saldırıyı gerçekleştiren gruplara lojistik ve askeri destek vermiştir.”