Suriye Türkiye’yi BM’ye şikâyet etti

Suriye, binlerce radikal İslamcının Türkiye sınırından Suriye’ye girmesine izin verdiği gerekçesiyle Türkiye’yi suçladı.

AP’nin haberine göre, Suriye Dışişleri Bakanlığı, BM Güvenlik Konseyi’ne ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun’a yazdığı mektupta, "Türkiye’nin binlerce El-Kaideci, Tekfiri ve Vehhabi teröristin masum Suriyelileri öldürmek, mallarına zarar vermek ve kaosu ve yıkımı yaymak amacıyla sınırı geçmesine izin verdiğini" belirtti.

Suriyeli yetkililer, başta ABD olmak üzere Batılı emperyalist güçler ile birlikte işbirlikçi Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye’ye yönelik, "isyancı olarak tanımlanan teröristlere" parasal yardım ve eğitim sağladığı gerekçesiyle suçlamalarda bulundu.

Türkiye, Suriye muhalefetinin birçok toplantısına ev sahipliği yapmıştı. Bununla birlikte, Türkiye’nin, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) militanları için uzun bir süredir karargâh hizmeti sağladığı biliniyor.

Ağustos ayı başında ÖSO’nun ana üssünün Hatay’da olduğu ve Türkiye’deki bir GSM şirketine kayıtlı bir telefon numarasını iletişim numarası olarak verdiği ortaya çıkmıştı.

Bununla birlikte milletvekillerinin bile alınmadığı Hatay’daki Apaydın “mülteci” kampında silahlı muhaliflerin cirit attığı ve burasını Suriye ordusu ile savaşta bir geri üs gibi kullandıkları biliniyor.

(soL- Dış Haberler)