Suriye muhalefeti ateşkes görüşmesini yine sabote etti: Şam'da patlama 10 ölü

Suriyeli 'muhalifler' bir ateşkes girişimini daha sabote etti. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Lahdar Brahimi ile bayramda ateşkes yapılmasını görüştüğü sırada Şam'da saldırı düzenlendi. Meydana gelen patlamada 10 kişinin öldüğü, onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi.

Suriye devlet televizyonunun haberine göre, Şam'ın şehir merkezindeki Bab Tuma bölgesinde meydana gelen patlamada biri kadın 10 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Patlamanın nedeninin bir aracın altına yerleştirdirilen bomba düzeneğini olduğu öğrenildi.

Suriyeli yetkililer, patlamanın bir polis karakolunu hedef aldığını, ambulans ve polis araçlarının bölgeye gittiğini açıkladı.

Patlamanın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Lahdar Brahimi ile bayramda ateşkes yapılmasını görüştüğü sırada meydana gelmesi dikkati çekti.

Muhalifler Annan Planı'nı sabote etmek için de çeşitli saldırılar düzenlemişti.

Daha önce muhalefetin silahlı kanadı ÖSO Brahimi'nin teklifini reddediğini açıklarken, Suriye Ulusal Konseyi (SUK) lideri Abdülbasit Seyda öneriye olumlu baktıklarını ancak asıl adımı atması gerekenin Şam yönetimi olduğunu söylemişti.

(soL-Dış Haberler)