'Suriye halkının düşmanlarının başında Türkiye Hükümeti yer alıyor'

Suriye İnsan Hakları ve Araştırmalar Danışma Merkezi, bir bildiri yayınlayarak BM Genel Sekreteri ve BM’nin Suriye Özel Temsilcisi’nden Suriyeli muhaliflere destek verenlere açık ve net mesaj göndermelerini istedi.

Suriye İnsan Hakları ve Araştırmalar Danışma Merkezi bir bildiri yayınlayarak Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban ki Moon ve BM Suriye Özel Temsilcisi Lahdar Brahimi’den, Suriyeli muhaliflere destek verenlere açık ve net mesaj göndermelerini istedi.

Barışsever ülkelerin toplanarak Suriye'deki krize diyalog ve siyasi yollarla barışçıl bir çözüm önerdikleri bir zamanda bazı ülkelerin Suriye halkının düşmanı olmaya ısrar ettiklerinin iddia edildiği bildiride, düşman olmakta ısrar edenlerin başında Türkiye hükümetinin yer aldığı vurgulandı.

Bildiride Türkiye hükümetin, masum inanları katleden muhaliflere destek, eğitim ve barınak temin ederek Suriye’deki kanlı oyuna daha fazla bulaşmak istediğine dikkat çekilirken, tüm bunlara ilişkin kesin kanıtların bulunduğu belirtildi. Türkiye hükümetinin uluslararası yasalar ve BM kararlarına aykırı hareket etmekte olduğunun belirtildiği bildiride, anlık çıkarlar uğruna Suriye'nin içişlerine çirkef bir müdahalede bulunduğunu belirtildi.

(soL- Dış Haberler)