Strazburg'dan ‘Tayyip istifa’ sesleri

Strazburg’da dün düzenlenen eylemle AKP’nin ülkede estirdiği polis terörü protesto edildi. Kentteki Türkiyeli vatandaşlar bu akşam saat 19.00’da da Türkiye halkı ile dayanışma eylemi düzenleyecek.

Başta Taksim olmak üzere Türkiye'de halka uygulanan hükümet ve polis şiddetine karşı Fransa’nın Strazburg kentinde Pazar günü saat 12:00'de geniş katılımlı bir eylem ve yürüyüş düzenlendi.

Çoğunluğunu Türkiyelilerin oluşturduğu yaklaşık 400-500 kişilik grup Strazburg'un merkezindeki Kleber Meydanı'nda toplanarak Taksim Dayanışması'nın direnmeye devam etme yönündeki açıklamasını Türkçe ve Fransızca olarak okudu. Eylemciler sık sık Türkçe ve Fransızca olarak "Her yer Taksim her yer direniş", "Tayyip İstifa", "Katil Erdoğan", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları attılar. Yaklaşık 2 saat süren eylem boyunca Strazburg sokaklarında bir yürüyüş de gerçekleştirildi. Eylemde Fransızca olarak "Her yer Taksim her yer direniş" ve "Şiddetle bastırmak isteyenlere Strazburg direniş yanıtını veriyor" yazılı pankartlar taşındı.

Türkiye vatandaşlarının yoğun olarak yaşadığı Strazburg'da Gezi eylemlerinin başladığı günlerden itibaren Fransız sendika ve sol partilerinin de zaman zaman destek verdiği çok sayıda dayanışma eylemi gerçekleştirildi. Bu eylemlerin birinde Strazburg'da bulunan Avrupa Parlamentosu'nun önüne yürünerek milletvekilleri ile görüşüldü. Yerel basında da yer bulan eylemlerde Fransız kamuoyu Türkiye'deki gelişmeler hakkında bilgilendiriliyor.

Strazburg'da Kleber Meydanı'nda bu akşam 19:00'da direnen Türkiye halkı ile dayanışmak için yine bir eylem gerçekleştirilecek.

(soL-Strazburg)