Sivil katliamlara karşı öfke büyüyor

Afganistan’da, NATO’nun düzenlediği saldırıda dokuz köylü hayatını kaybetti. NATO her zamanki gibi sivilleri öldürdüğünün farkında olmadığını iddia etti.

Afganistan'ın Helmand eyaletindeki bir köyde, NATO hava saldırısında dokuz sivilin ölmesi üzerine kızgın köylüler sokağa dökülerek katliamı protesto etti. NATO’nun önceki gün Helmand’ın başkenti Leşkargah yakınlarındaki köye düzenlediği hava saldırısında ölenlerin, tarlada çalışan ve aralarında üç çocuğun da bulunduğu siviller olduğu bildirildi.

Saldırıda ölenler için düzenlenen cenaze töreninde toplanan yaklaşık 300 kişi, işgale karşı sloganlar atarak NATO’nun sivilleri keyfi saldırılarla katlettiğini vurguladı. Göstericiler hükümetten olayı soruşturmasını istedi.

NATO’dan yapılan açıklamada, saldırının militanları hedef aldığı belirtilirken, Helmand’daki yerel yönetimin sözcüsü Davud Ahmedi de, ölenlerin bir evde saklanan sekiz Taliban militanı olduğunu öne sürdü. Taliban ise Ahmedi’nin açıklamasını yalanladı.

Afganistan’da işgalcilerin düzenlediği saldırılarda yüzlerce sivilin katledilmesi, halk arasında işgale tepkiyi artırıyor.

(soL-Dış Haberler)